Whiskygaarden - Dansk forhandler af Whisky, Cognac, Bourbon, Rom m.m.
Whiskyaarden forsideOm WhiskygaardenHandelsbetingelserKontakt Whiskygrden
Nyheder
Alle produkter fra A-Z
Whisky
Rom
Cognac
Anden spiritus
Øl
Whisky Glas
Udstyr
Gave ide
Tilbud
Top 10 lister
Rom og Whiskysmagning
Museums produkter
Duftsæt


© Whiskygaarden.dk 2005-2013 - All rights reserved

Gyldendals Single Malt Whiskyguide






Gyldendals Single Malt Whiskyguide er ikke bare en bog i rækken af whiskybøger. Den indeholder et enestående klassificerings-system, som David Wishart beskriver og præsenterer på en enkel måde. Alle der interesserer sig for Single Malt Whisky vil finde denne whiskybog spændende og vil have gavn af den. Som mange andre whiskybøger, har denne også en gennemgang af de forskellige skotske whiskydestillerier og deres aftapninger. Ligeledes gennemgår den også whiskyens historie og de brugte fremstillingsmetoder.

Info om bogen

224 sider.
Indbundet.
Udgivet af forlaget Gyldendal i 2006 (2. Udgave)
ISBN. 9788702048797

Uddrag fra side 6 og 7 i bogen.

Der er skrevet mange bøger om whisky, men Gyldendals single malt whiskyguide var den første, der sammenlignede og klassificerede single malt-whiskyer ud fra deres smag. I første udgave introducerede jeg "smagsprofilen", vha. hvilken de tolv dimensioner af en whiskys duft og smag bedømmes. Det er en objektiv og videnskabelig metode til klassificering og sammenligning af whiskyer ud fra sanselig analyse.
Denne ny udgave forfølger idéen langt videre: for det første ved at dække de 94 skotske destillerier, der producerer single malt-whiskyer; for det andet ved at gennemgå alle de vigtigste malt-whiskyer, der dækker smagsspektret; og for det tredje ved for første gang at introducere Whisky Analyst, et computerprogram, som udvider klassificeringen til at omfatte en langt bredere vifte af maltwhiskyer.
Single malt-whiskyer forandrer sig i dag hurtigere end nogensinde før. I 1800-tallet var smuglerwhiskyen Glenlivet, der var meget værdsat af hoffet i Edinburgh, kendt som "tørverøg". Malt-whiskykendere stejler med tanken om, at Speyside-whiskyer skulle kunne være lige så tørverøgede som Islay-whiskyer - og dog bliver stærkt tørverøget alkohol destilleret på Speyside i dag, som det blev for længe siden, og let tørverøgede maltwhiskyer bliver produceret på Islay.
(...)
Hvis du læser denne bog, er du formentlig allerede interesseret i whisky. Din første oplevelse var måske, da du smagte en single malt, der var helt anderledes end nogen, du før havde smagt. Dit næste skridt er måske at samle nogle forskellige typer, så du kan introducere dem for dine venner. Senere søger du måske efter helt særlige smagsnuancer. Når du først er rigtigt bidt, vil du sikkert gerne besøge dine favoritdestillerier, møde de folk, som laver whiskyerne, og smage på whiskyerne fra forskellige aftapninger - og du køber dem måske endda med fadstyrke, hverken fortyndede eller koldfiltrerede.
Målet med denne bog er at hjælpe dig med at navigere i dette spændende univers og give dig nogle genveje, hvor det er muligt. Smagsprofilen er udviklet gennem analyser af flere end tusind smagsnoter og er dermed en objektiv måde at sammenligne whiskyernes særegne og overbevisende smagskarakteristika. Den samme tilgangsvinkel bruges instinktivt af maltmesteren, hår han udvælger tønder til en single malt, og af blandemesteren, mår han udvælger whiskyer til blendede whiskyer. Smagsprofilerne i denne bog giver et tilstrækkeligt overblik for den gennemsnitlige whiskydrikker og er en stor hjælp for nybegynderen.
Endelig er whiskyer, der i store træk er ens i smag, klassificeret sammen. Når du har fundet én, du kan lide, så eksperimenter med andre, der tilhører den samme smagsgruppe. Denne bog vil hjælpe dig med at skabe en samling af single malt-whiskyer, der dækker hele smagsspektret. Du vil da være klar til selv at afholde whisky-smagninger med dine venner, til at sammenligne deres smage og deres forskelle, hvor de kommer fra, og hvordan de er lavet. Whisky Analyst kan også udvide dit kendskab til sjældne whiskyer og specielle smagsudtryk.
Jeg inviterer dig til at tage del i Skotlands vidunderlige whiskyarv, til at udvide dit kendskab til vores fantastiske maltwhiskyer og til at lære om menneskene, der lavede dem - og om hvordan de bliver lavet. Husk altid, at den whisky, du drikker i dag, blev håndlavet og lagt på lager for mere end et årti siden af dedikerede mennesker, der stolede på, at frugten af deres arbejde ville blive værdsat af de kommende generationer. Jeg håber, du vil nyde rejsen.

Slàinte mhath

David Wishart
School of Management
University of St. Andrews



Gratis smagsprve ved bestilling - ls mere her
Share |

Gyldendals Single Malt Whiskyguide

Gyldendals Single Malt Whiskyguide Gyldendals Single Malt Whiskyguide

[G til toppen af siden]
Webshop - SideWalk webbureau, weblsninger og sgeoptimering
Whisky - Single Malt Whisky - Whisky fra Skotland - Whisky fra Irland - Whisky fra Japan - Pure / Vatted / Blended Malt Whisky - Grain Whisky
Bourbon / Rye Whiskey - Blended Whisky - Whisky Glas - Whisky Drinkssten - Whisky Brndevin - Edradour Whisky