Whiskygaarden - Dansk forhandler af Whisky, Cognac, Bourbon, Rom m.m.
Whiskyaarden forsideOm WhiskygaardenHandelsbetingelserKontakt Whiskygården
Nyheder
Alle produkter fra A-Z
Whisky
Rom
Cognac
Anden spiritus
Øl
Whisky Glas
Udstyr
Gave ide
Tilbud
Top 10 lister
Rom og Whiskysmagning
Museums produkter
Duftsæt


© Whiskygaarden.dk 2005-2013 - All rights reserved

Whisky sorteret efter type
Single Malt Whisky

Single Malt Whisky

Single Malt Whisky er whisky fra et destilleri, og som er lavet på en slags malt, som i de fleste tilfælde er byg. En single malt whisky kan være blended af flere fade med forskellige alkoholprocent og aldre, (aldersangivelsen vil være det yngste fad), for at opnå en ensartet kvalitet. En anden form kan være at aftappe et enkelt fad. Dette kaldes single cask, og da hvert fad har sin egen unikke måde at modne sit indhold på, kan dette give mange spændende resultater.

Single Malt Whisky - Klik her...


Pure / Vatted / Blended Malt Whisky

Pure / Vatted / Blended Malt Whisky

Pure/Vatted/Blended Malt whisky er alle en betegnelse for en blend, som kun består af single malt whiskyer. Denne form for blend indeholder ingen grain whisky i modsætning til blended whisky.

Pure / Vatted / Blended Malt Whisky - Klik her...


Grain Whisky

Grain Whisky

Grain whisky er lavet på flere forskellige kornsorter som f.eks. hvede eller majs. Der vil også altid være en procentdel maltet byg da den indeholder de enzymer som er nødvendige i processen for at gøre stivelsen til sukker. Grain whisky bliver sammen med single malt whisky brugt i blend whisky, og udgør en stor del i denne. Den er desuden med til at give lethed og en blød fylde, som gør blended whisky populær.

Grain Whisky - Klik her...


Bourbon / Rye Whiskey

Bourbon / Rye Whiskey

Bourbon er whiskey som er fremstillet i USA, som skal være fremstillet af minimum 51 % majs. Desuden er det værd at ligge mærke til, at Bourbon altid skal lagres på helt nye egetræsfade og i minimum 2 år.

Rye whiskey bliver fremstillet ligesom bourbon, men skal dog i stedet for majs, indeholde minimum 51 % Rug. Det er primært i Canada, at man fremstiller rye whiskey.

Bourbon / Rye Whiskey - Klik her...


Blended Whisky

Blended Whisky

En blended whisky er blandet af mange forskellige fade single malt og grain whisky fra mange forskellige destillerier. Disse kan være meget forskellige, både hvad angår aldre og karakteristika, men en dygtig blender kan få disse ting til at gå op i en højere enhed, og skabe et spændende produkt. Derfor kan en blended whisky være lige så spændende at smage på, som en single malt whisky.

Blended Whisky - Klik her...
[Gå til toppen af siden]
Webshop - SideWalk webbureau, webløsninger og søgeoptimering
Whisky - Single Malt Whisky - Whisky fra Skotland - Whisky fra Irland - Whisky fra Japan - Pure / Vatted / Blended Malt Whisky - Grain Whisky
Bourbon / Rye Whiskey - Blended Whisky - Whisky Glas - Whisky Drinkssten - Whisky Brændevin - Edradour Whisky